zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Volksbank gaat voor reorganisatie en schrapt vijfhonderd banen.

bespaard

Volksbank gaat voor reorganisatie en dat gaat voor vijfhonderd werknemers hun baan kosten. Dat maakt het moederbedrijf van onder andere ASN, SNS en RegioBank vrijdag bekend bij de publicatie van de jaarcijfers. Echter meldt het bedrijf dat daarbij ook nieuwe banen bij gaan komen. Om hoeveel banen dat gaat is nog onbekend.

Volksbank streeft naar een meer uniforme organisatiestructuur, waarbij de bank sneller, flexibeler en meer digitaal wordt. Daarbovenop wil het bedrijf zijn aanbod van producten en diensten uitbreiden en efficiënter gaan werken. Dit zorgt er daarentegen voor dat minder personeel nodig, waardoor honderden arbeidsplaatsen vervallen.

De bank heeft bekendgemaakt dat zij de betreffende medewerkers willen begeleiden naar ander werk, met behulp van omscholing. Het doel is om zoveel mogelijk mensen van werk naar werk te ondersteunen. Hiervoor heeft Volksbank een voorziening van 45 miljoen euro getroffen.

Door de reorganisatie is er bij de Volksbank ook behoefte aan nieuwe mensen met andere vaardigheden waardoor er ook vacatures vrijkomen. Het is vooralsnog onbekend om hoeveel nieuwe arbeidsplaatsen dit gaat.

In het afgelopen jaar boekte Volksbank een nettowinst van 174 miljoen euro, wat 37% lager is dan het jaar daarvoor. De totale kosten kwamen uit op 923 miljoen euro, wat ongeveer gelijk is aan 2019.

Lees hier de officiële strategie update van de Volkskrant.

Lees hier meer economisch nieuws.

About Post Author