ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Winkels mogen vanaf 3 maart weer deels open

Winkels open

 

Winkels mogen weer deels open gaan, maar alleen voor mensen die minstens vier uur van tevoren een afspraak maken. Dat kondigde minister-president Mark Rutte op de persconferentie gisteravond aan.

Vanaf woensdag 3 maart komen er enkele versoepelingen voor de coronamaatregelen. Winkels mogen weer deels open gaan. Mensen kunnen vanaf die datum goederen ophalen of bijvoorbeeld een product komen bekijken, mits zij 4 uur van te voren een afspraak hebben gemaakt. Verder geldt dat als mensen gebruik maken van deze versoepeling, er maximaal twee klanten tegelijk aanwezig mogen zijn op één verdieping in de winkel. En een mondkapje is verplicht. Een afspraak moet verder minimaal 10 minuten duren. Dit is om te voorkomen dat klanten met elkaar in contact komen, als zij te snel afwisselen.

Winkelketen HEMA is zeer enthousiast over de versoepeling “Echt in de winkel zijn, is toch prettiger”, zegt een woordvoerder aan het persagentschap ANP.

‘Maatregel biedt geen verlichting’

Echter hoopt HEMA dat het in de toekomst toch makkelijker kan. Om het zo makkelijk te maken voor klanten die zich bedenken toch nog iets anders te bekijken of nodig te hebben. “Dat kan nu maar beperkt. Online winkelen is toch veel gerichter.”

De brancheorganisatie van de detailhandel RND is dan weer minder positief over de versoepeling. Volgens hun biedt de versoepeling geen verlichting voor het overgrote merendeel van de winkels in Nederland.

 

About Post Author