vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Winst van ING is gehalveerd in 2020

winst ING daalt

ING meldt dat de winst van de bank over het jaar 2020 bijna is gehalveerd. In 2020 is de winst van ING met 48 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Verder is er geconstateerd dat ING-klanten in 2020 fors meer hebben gespaard en minder hebben geleend. Vermoedelijk doordat consumenten minder konden uitgeven door de lockdown. Waarschijnlijk speelde de economische onzekerheid ook een rol. De leningen zijn met in totaal 2,5 miljard euro teruggedrongen.

De daling komt vooral doordat er voorzieningen werden getroffen voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. Het gaat dan om leningen die werden verstrekt aan zwaar getroffen bedrijven door coronapandemie. De omzet is niet zo hard gedaald in vergelijking met de winst. De omzet over 2020 was 17,6 miljard euro, wat een daling van 3,7 procent betekent ten opzichte van het jaar ervoor.

Ondanks dat gaf de bank aan dat er nog steeds wel vraag was naar hypotheken. Het bleek al eerder dat de coronacrisis bijna geen invloed had op de vraag naar koopwoningen.

About Post Author