zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ziekteverzuim 2020 op hoogste niveau sinds 2003

Ziekteverzuim onder werknemers

 

Sinds 2003 is het ziekteverzuim onder Nederlandse werknemers niet zo hoog geweest als in de laatste drie maanden van 2020, volgens het Centraal bureau voor statistieken (CBS). Ziekteverzuim kwam vooral voor bij zorgmedewerkers in verpleeghuizen. Volgens het personeel hebben zij al langer te kampen met coronabesmettingen.

In het vierde kwartaal van 2020 was het ziekteverzuim 4,9 procent, terwijl het in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor 4,4 procent was. Een ziekteverzuim van 4,9 procent betekent dat per duizend werkdagen, 49 dagen verloren gingen aan ziekmeldingen.

Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS geeft aan dat deze stijging hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het ziekteverzuim liep al langzaam langer op, waarschijnlijk door vergrijzing, aangezien oudere werknemers gemiddeld voor een langere periode ziek zijn. Echter is deze stijging zoveel meer dat dat bijna niet anders te verklaren is door corona.

In de zorgsector was het ziekteverzuim het hoogst met een percentage van 6,8 procent, In de verpleeg- en verzorgingstehuizen was dit zelfs 8,2 procent.

Wil jij weten hoe jij ziekteverzuim kan voorkomen lees hier verder.

About Post Author