vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

123 miljard dollar aan staatssteun voor luchtvaartsector

 

Door het coronavirus is de luchtvaartsector in de hele wereld geraakt. Zo vragen veel luchtvaart bedrijven om steun aan een staat. Er wordt geschat dat de totale luchtvaartsector in de hele wereld 123 miljard dollar (112 miljard euro) staatssteun heeft gekregen. Dit meldt brancheorganisatie IATA.

 

 Staatssteun

In Europa zou de staatssteun aan luchtvaartsector rond de 30 miljard zijn, in Noord-Amerika zou dit 66 miljard zijn. IATA zegt dat deze enorme bedragen nodig zijn om de luchtvaartsector levend te houden. Van de totale 123 miljard dollar staatssteun zou ongeveer 67 miljard terug moeten worden betaald. Het overgebleven bedrag wordt kwijtgescholden voor de belangen die overheden in luchtvaartmaatschappijen hebben genomen.

 

Ook de Nederlandse staat zou hulp hebben geboden in deze sector. KLM zou van de Nederlandse staat rond de 2 en 4 miljard euro toegewezen krijgen. Air-France zou al 6 miljard hebben gekregen van de Franse staat. In Duitsland kreeg Lufthansa 9 miljard euro voor 20 procent van hun aandelen. Op deze manier zal hopelijk de meeste luchtvaart maatschappijen deze coronacrisis overleven.

About Post Author