zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

5 tips om met je motor naar het werk te gaan

motor naar het werk

Veel mensen dromen ervan om met de motor naar het werk te gaan. Het is natuurlijk fantastisch om voor én na het werk op je motor het gevoel van vrijheid te ervaren. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je met de motor naar je werk gaat? En welke mogelijkheden zijn er allemaal? Wij geven in dit artikel handige tips en adviezen!

1. Geldig motorrijbewijs

Voordat je met de motor naar het werk kunt gaan is het natuurlijk enorm belangrijk om over een geldig motorrijbewijs te beschikken. Heb je nog geen motorrijbewijs? Duik direct dat theorieboek in en zorg ervoor dat je snel je motorrijbewijs haalt om vervolgens van heerlijke motorritjes te genieten. 

2. Geen file

Heb jij dagelijks last van de ochtend- en avondspits? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar dit kost je ook nog eens onnodig veel tijd. Je hebt vast wel eens in de file gestaan en jaloers gekeken naar een motorrijden die tussen al die auto’s voorbij reed. Op een motor is het gemakkelijk om door files heen te rijden. Zo zal je nooit meer last hebben van intense files. Dit is natuurlijk een goede reden om met je motor naar het werk te gaan. Maar let wel op, met je motor tussen auto’s in de file doorrijden kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

3. Zakelijk gebruik

Je hoort weinig dat mensen een motor van de zaak aanschaffen, echter is dat net als bij een auto mogelijk. Eigenlijk zit er maar weinig verschil in de procedure en de regels die hierbij gelden. De kosten van de motor zijn bij een motor op de zaak aftrekbaar. Denk bijvoorbeeld aan de motorrijtuigenbelasting, verzekeringspremies en brandstofkosten. Een belangrijke regel is dat je wel kunt aantonen dat de motor minimaal voor 10% zakelijk gebruikt wordt. Dit kan door een rittenregistratie bij te houden.

4. Privé bijtelling

De kans is groot dat je de motor van de zaak ook privé gebruikt. In dat geval krijg je te maken met de privé bijtelling. Bij een auto van de zaak heb je 500 kilometer marge, echter is dit bij een motor niet het geval. De privé bijtelling wordt gebaseerd op de gereden privé kilometers ten opzichte van de totaal kilometers en de kosten van de motor.

5. Casual motorkleding

Tegenwoordig hoef je echt niet meer bezweet in een motorpak op het werk aan te komen. Er is genoeg keuze als het om motorkleding gaat. De laatste jaren komt er steeds meer casual motorkleding op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de razend populaire motorjeans. Een motorjeans biedt uitstekende bescherming en ziet eruit als een gewone spijkerbroek. Ideaal om te dragen naar het werk. Ook is het van belang om ventilerende motorkleding aan te schaffen als je met de motor naar het werk gaat. Dit zorgt ervoor dat je niet zweterig op de werkvloer verschijnt.

About Post Author