zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Loonadministratie zelf doen of uitbesteden?

Loonadministratie zelf doen of uitbesteden

Voor ondernemers met personeel is het verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar ook uitbesteden is een interessante optie. Een loonadministratie bijhouden vergt de nodige kennis en administratieve vaardigheden. Veel ondernemers kiezen ervoor om hun loonadministratie uit te besteden. Deze keuze scheelt enorm veel tijd, maar brengt nog veel meer voordelen met zich mee. 

In dit artikel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van je salarisverwerking uitbesteden op een rijtje gezet. Na het lezen kan je weloverwogen beslissen of je de loonadministratie zelf doet of uitbesteed.

Salarisadministratie uitbesteden

Zie jij als ondernemer op tegen de administratieve verplichtingen dat een loonadministratie bijhouden met zich mee brengt? Dan is je salarisadministratie uitbesteden een verstandige beslissing. Dit zorgt er niet alleen voor dat het papierwerk waartegen je opziet uit handen wordt genomen, maar dit bespaart je ook veel tijd. Wanneer je ervoor kiest op deze administratie uit te besteden dan zorgt het administratiekantoor voor de loonstroken, loonbelastingaangifte en jaaropgaven. Afhankelijk van welk administratiekantoor je inschakelt worden ook arbeidsovereenkomsten opgesteld en personeelsvragen beantwoord. Dit alles bespaart je als ondernemer veel tijd en energie.

Voordelen loonadministratie uitbesteden

 

  • Relatief voordelig. Voor het uitbesteden van je salarisadministratie betaal je vaak een vast bedrag per loonstrook. De kosten hiervan vallen in de praktijk behoorlijk mee. Bij Het Salariskantoor is het mogelijk om vanaf €10 per loonstrook je loonadministratie uit te besteden.
  • Tijdbesparend. Als ondernemer met personeel gaan er enorm veel uren zitten in het bijhouden van een loonadministratie. De kans is groot dat je veel liever bezig bent met ondernemen dan al dat papierwerk. Als je ervoor kiest om je loonadministratie uit te besteden dan hoef je vaak alleen nog urenstaten en personeelsmutaties bij te houden. Zo heb je meer tijd en energie om je onderneming te laten groeien.
  • Niet meer verdiepen in complexe materie. Het bijhouden van een loonadministratie is een complexe materie, waarvan de regels continu veranderen. Als ondernemer heb je vaak niet de tijd om je volledig te verdiepen in de nieuwste regelgeving, waardoor je subsidies kan mislopen of zelf een flinke boete kan krijgen. Door een administratiekantoor in te schakelen weet je zeker dat je salarisadministratie netjes in orde is en voldoet aan alle wettelijke eisen.

 

Nadelen loonadministratie uitbesteden

  • Minder overzicht. Een nadeel van je loonadministratie uitbesteden is dat je zelf minder overzicht hebt op de loonadministratie. Ook ben je voor iedere mutatie afhankelijk van het administratiekantoor.

Minder grip op kwaliteit. Als werkgever kunnen fouten in de loonadministratie een flinke boete opleveren. Bij het uitbesteden moet je erop kunnen vertrouwen dat het administratiekantoor alles netjes in orde heeft. Het is daarom van belang om je loonadministratie uit te besteden bij een gespecialiseerd administratiekantoor.

About Post Author