ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

5 Zakelijke kledingtips

Werk jij of ga je binnenkort werken in een zakelijke branche? Dan horen hier kledingvoorschriften bij die per branche ook weer verschillend zijn. Soms is het lastig om te bepalen of een outfit zakelijk geschikt is. Voor mannen is dit redelijk makkelijk: een nette broek en een nette trui of overhemd. Voor vrouwen is dit echter vaak een heel stuk moeilijker. Je hebt als vrouw veel meer keuze, wat natuurlijk ook fijn is maar dit maakt het vaak ook lastiger. Wat kan namelijk wel en wat kan niet?

Wij raden allereerst aan om te kijken wat ‘normaal’ is binnen het bedrijf. Kijk wat je collega’s dragen. Dragen de heren uitsluitend een net pak en zijn vrouwen ook volledig zakelijk gekleed? Of is het ook toegestaan om in de zomer jurkjes en slippers te dragen? Dit soort aspecten geeft namelijk goed weer wat de dresscode binnen het bedrijf is. De dresscode in een advocatenkantoor is (vanzelfsprekend) anders dan bij een online marketingbureau. Ondanks de dresscode vinden wij het belangrijk dat je je eigen kledingstijl niet uit het oog verliest, je moet je namelijk wel fijn voelen in de kleding die je draagt.

Onderstaand 5 zakelijke kledingtips voor vrouwen:

Onze kledingtips

 • Basis kledingstukken
  Er zijn bepaalde basis kledingstukken die handig zijn om altijd in je kledingkast te hebben, hiermee kan je namelijk verder combineren. Zo is het handig om bijvoorbeeld een pantalon, colbert en een paar pumps in je kast te hebben. Met deze items heb je zo een basis outfit klaar.
 • Draag kleding die bij je past
  Je moet nooit je eigen kledingstijl uit het oog verliezen. Zakelijke kleding is prima, maar je moet jezelf als persoon niet vergeten. Ben jij een vrouw die van stoere kleding houdt? Kies dan geen zwart jurkje met een roze colbert. Draag iets waar je jezelf goed in voelt!
 • Blote kledingstukken
  Hoe bloot mag je kleding zijn? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt en waar ook wel een discussie over plaatsvindt. Wederom is hierbij belangrijk dat je kijkt wat binnen je branche de norm is. Over het algemeen kan echter wel gezegd worden dat een té korte rok of een blouse met een té lage uitsnede ‘not done’ is. Kies dan liever voor een veilige optie en ga voor de rok die iets langer is.
 • Panty’s
  Als je panty’s draagt dan raden we aan altijd een extra paar mee te nemen. Een ladder in je panty is namelijk ook ‘not done’. Een ladder in je panty is niet heel moeilijk te veroorzaken dus met een extra paar panty’s zorg je ervoor dat je dit probleem snel kan verhelpen.
 • Laptoptas
  Een groot deel van de werknemers in Nederland werkt vanaf een laptop. Als jij een laptop hebt dan wil je natuurlijk ook een representatieve laptoptas bij je dragen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een leren laptoptas voor dames om jouw laptoptas in te verplaatsen. Leren tassen stralen professionaliteit uit en bieden daarnaast veel bescherming voor je laptop.

About Post Author