zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Albert Heijn opent eerste kassaloze winkel in Amsterdam

AH to Go

 

 

Albert Heijn opent zijn allereerste AH to go-winkels waarbij je nu kassaloos kan winkelen.  Bij de twee filialen in het Academisch Medisch Centrum (AMC) kunnen de klanten doormiddel van een speciaal AH to go- pasje tegen het prijskaartje houden en met je boodschappen weglopen.

 

Het kassaloos winkelen

Om gebruik te maken van het kassaloos winkelen moeten de klanten ook speciaal met de app zelf producten scannen en downloaden van de AH to-go. Het bedrag word dan automatisch na 10 minuten van de bankrekening afgeschreven. Het ‘tap to go’-systeem is momenteel alleen nog mogelijk met een Android besturingssysteem. Andere besturingssystemen zoals Windows en IOS volgen later. Overigens kunnen klanten nog altijd bij een kassazuil terecht.

Het systeem kan vergeleken worden met de kassaloze Amazon Go-winkels in de Verenigde Staten. Amazon werkt alleen iets anders, zij maken namelijk gebruik van camera’s en andere technologie en volgen zo de klant en brengen de producten automatisch in rekening. Bij de AH to go gaan de betalingen via CM.com automatisch.

Een andere variant

Naast de Albert Heijn heeft de Spar ook een variant uitgebracht. De Spar heeft namelijk universiteitswinkels geopend, bij deze winkels kunnen klanten doormiddel van hun telefoon producten scannen en dit achter af afrekenen met ABN Amro’s betaaldienst ‘’Tikki’’. De Spar is hierdoor de eerste met een kassaloos systeem.

Wat betekent deze vernieuwing voor de toekomst?

Volgende week word er nog een AH to go geopend bij het metrostation op Amsterdam CS. Ook is de bedoeling dat in de toekomst alle AH to go-winkels geen kassa meer nodig is. Deze vernieuwing betekent overigens niet dat er banen verloren gaan en het dat de kassa’s uit de winkels verdwijnen. Voorlopig kun je nog ‘’ouderwets’’ afrekenen.

 

 

 

About Post Author