zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Zorgpremie stijgt slecht met 4,50 euro per maand

Zorgpremie_Stijging_DSW

 De zorgverzekeraar DSW verhoogt volgend jaar zijn zorgpremie met slechts 4,50 per maand. Dit blijft ruim onder de voorspelling van de Miljoenennota, daarin werd rekening gehouden met een stijging van ongeveer 10 euro per maand.  

 

De zorgverzekering DSW gaat voor zowel individueel als collectief verzekeren aankomend jaar 112 euro per maand kosten. DSW is elk jaar een goede indicatie van andere premies. Afgelopen jaar verlaagde de zorgverzekeraar de premie nog met 50 cent per maand.

Die premie gaat stijgen, de belangrijkste reden voor de verhoging zijn de oplopende kosten van de prijzen en lonen. Ook specialistische geneesmiddelen stuwen de zorgpremie.

 

Lager dan de verwachtingen

In de begroting van het ministerie van Volksgezondheid is de stijging van de premie beduidend hoger, dan uiteindelijk verwacht. Volgens DSW directeur Chris Oomen komt dat doordat het ministerie de zorgkosten veel te hoog inschatten en zich niet op de laatste cijfers baseren.

Voor alle Nederlanders is verplichte eigen risico 385 euro per jaar. DSW compenseert dat met 10 euro, dit word betaald uit de premie. De zorgverzekering doet dit om aan de politiek duidelijk te maken dat zij het eigen risico te hoog vinden.

 

De DSW is zoals oud de zorgverzekeraar die als eerste de premie naar buiten bracht en waar andere zorgverzekeraars hun premie daarop aanpasten. Zij maken komende weken hun premies bekend.

About Post Author