ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Aantal doden in het verkeer maakt een grootste stijging door

Verkeersongevallen

In Nederland zijn er vorig jaar 678 mensen omgekomen. Dit zijn er 65 meer dan het jaar ervoor. Dit is de grootste toenamen sinds 1989. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In Noord-Brabant nam het aantal verkeersdoden het sterkst toe. Hier vielen in 2017 98 doden en in 2018 150 verkeersdoden.

223 inzittende kwamen vorig jaar om het leven van een personeelsauto. Dit waren 60 passagiers en om 173 bestuurders.

Daarnaast zijn er nog eens 228 mensen die in het verkeer om het leven kwamen op de fiets of elektrische fiets. 54 voetgangers en 44 bestuurders van het scootmobiel waren ook overleden door een ongeval. Ook waren er 38 brom- en snorfietsen, 42 motorrijders, 26 mensen in een vracht- of bestelwagen en 13 met een ander vervoermiddel die zijn overleden.

Eén derde van alle slachtoffers zijn overleden door een aanrijding met een bestelauto of personenenauto. Tevens kwam 14 procent om door een botsing met een bus of vrachtwagen. Als laatst reed 21 procent tegen een obstakel of boom.

Verkeersdoden 2018

  • Totaal kwamen er 678 mensen om het leven;
  • Hiervan zijn 193 vrouwen en 485 mannen;
  • 228 reden op een fiets en 233 reden er in een personenauto;
  • Er kwamen 54 voetgangers om het leven.

Extra stappen zijn noodzakelijk volgens van Nieuwenhuizen

Volgens de minister van Infrastructuur vond dit: “Slecht nieuws, dit komt helaas niet onverwacht”. In het najaar komt er een gehele analyse wat de oorzaak is van de stijging. “Het wordt steeds drukker op onze wegen en fietspaden”, dit benadrukt van Nieuwenhuizen.

Volgens de minister zeggen de cijfers genoeg. Er moeten extra stappen worden gemaakt. Eind vorig jaar heeft ze een plan gepresenteerd. Hiermee wilt ze voorkomen om de verkeersslachtoffers te verminderen op de Nederlandse wegen.

About Post Author