vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Aantal vluchten op Schiphol groeit

 

De laatste maanden zijn het aantal vluchten flink gedaald in heel Europa, ook Schiphol was het heel rustig en leeg. Het aantal vluchten  begint weer te stijgen zo had Schiphol begin mei maar 150 vluchten en nu in juni is het toegenomen tot 350 vluchten per dag. Dit maakten Schiphol bekend in de maandelijkse vervoercijfers.

 

Vergeleken met vorige jaar

Vorige jaar in hetzelfde periode vlogen er 1500 vluchten per dag en het aantal passagiers in mei was 200.000 dat is 97 procent hoger dan nu. Dit jaar begin juni waren het aantal reizigers per dag 10.000. Sinds eind maart zijn het aantal vluchten keihard gedaald door de uitbraak van het coronavirus. Schiphol zegt “De verwachting is dat het aantal reizigers de komende weken oploopt naar 30.000 tot 40.000 per dag”, “Deze ontwikkelingen zijn onder andere afhankelijk van luchtvaartmaatschappijen die hun netwerk gedeeltelijk verder opstarten en van landen die hun grenzen al dan niet openen.”

 

Het aantal vluchten is in mei van dit jaar 87 procent lager uitgekomen dan in 2019. Het vrachtvervoer vanaf Schiphol is verdubbeld tot 2500 vluchten. Dit heeft te maken dat veel passagiersvliegtuigen gebruikt zijn voor het vervoer van producten. “Door aanzienlijk minder passagiersvluchten met vracht in het ruim, is het totale vervoerde tonnage afgenomen met 22 procent”, aldus Schiphol.

About Post Author