ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Kwart van de banen weg bij Corendon

 

Corendon heeft door de coronacrisis het personeelsbestand met een kwart teruggedraaid. Dit heeft voor zo een honderd medewerkers gevolgen waarbij ze hun baan verliezen. Corendon zal voor een deel van deze mensen hun contract niet meer verlengen, dit zijn veel tijdelijke contracten. Ook zitten er mensen met een vast contract tussen de ontslagen mensen.  Dit laat de CEO van Corendon weten in een interview.

 

Hulp voor Corendon

Zo heeft Corendon extra krediet bij banken aangevraagd om zo het bedrijf boven water te houden tijdens deze coronacrisis. Zo meldt CEO Van der Heide dat “Zodra het weer beter gaat met de sector en ons bedrijf, zullen we de mensen die er nu uit gaan als eersten weer aannemen”. De reissector is zwaar geraakt door de coronacrisis en zo voelt dat ook Corendon.

 

Zo meldt Corendon van een rampjaar door het coronavirus. Begin februari waren de zorgen bij de CEO van Corendon er nog niet, omdat toen het virus in Azië bevond en Corendon zich vooral rond de middellandse zee bezighoudt. Recent heeft Corendon net als andere touroperators de focus verlegd naar bestemmingen dichterbij en vakanties binnen Nederland via een samenwerking met EuroParcs.

About Post Author