zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Jongeren raken snel hun baan kwijt door de coronacrisis

Het aantal jongeren onder de 25 jaar die een WW-uitkering hebben aangevraagd is in de afgelopen drie maanden verdrievoudigd. In totaal heeft UWV een groei van 61.000 tot 301.000 aanvragen voor een WW-uitkering sinds maart. De heeft de UWV laten weten.

 

Groei van uitkeringen

De laatste paar maanden zijn de aanvragen naar een WW-uitkering flink gestegen, wegens het feit dat de coronacrisis veel branche het moeilijk heeft gemaakt. Ook ziet de UWV een stijging onder de jongeren. In mei dit jaar nam het aantal uitkeringen toe met 9.000. daarmee steeg het aantal minder hard dan de eerdere maanden. In april steeg het toen met 42.000 nieuwe uitkeringen, hier hebben het dan ook over een enorme piek. Zo zegt Rob Witje van UWV dit over de stijgingen, In mei neemt het aantal mensen met WW nog steeds toe, maar het aantal stijgt minder hard”, “Jongeren zijn vaak de eerste groep die bij een krimp van de werkgelegenheid hun baan verliezen.”

 

Ook wordt er gezegd dat de jonger als eerst hun baan verliezen maar dat die ook het snelst weer een nieuwe baan vinden. Dit meldt de UWV “Eind mei verstrekte UWV 31.100 uitkeringen aan jongeren. Eind februari ging het nog om 10.800 uitkeringen.” De meeste baan verliezen van jongeren werken als uitzendkrachten, in de horeca of in de detailhandel.

About Post Author