zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ABN AMRO in rode cijfer door schikking witwasonderzoek

ABN AMRO Schikt in antiwitwaszaak

ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal van 2021 een verlies van 54 miljoen euro geboekt. Oorzaak hiervan is de schikking van de bank over het witwasonderzoek. Als er geen schikking zou zijn getroffen dan zou ABN AMRO een winst hebben behaald van 426 miljoen euro.

De schikking is getroffen met het Openbaar Ministerie, omdat de bank te weinig zou hebben gedaan, om het witwassen tegen te gaan. Voor de schikking zou een bedrag van 480 miljoen euro door ABN AMRO zijn betaald. Het strafrechtelijk onderzoek is nog gaande en drie personen zijn geïdentificeerd als verdachte. Het betreft oud-minister van Financiën en voormalig bestuurder Gerrit Zalm.

De schikking veroorzaakte een kleine verlies voor de bank. Desalniettemin is CEO Robert Swaak tevreden dat er toch een schikking is getroffen. Hij zei: “Daardoor kunnen we ons nu richten op de toekomst en op het realiseren van onze strategische prioriteiten en financiële doelstellingen”, zegt hij. ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal meer hypotheken verkocht en heeft nu een marktaandeel van 17% op dit gebied. Ook maakte de bank bekend de eerste stappen te hebben gezet om in 2024 in totaal 700 miljoen euro te besparen. Ook de uitvoering van het antiwitwasplan verloopt volgens plan.

About Post Author