ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

sportscholen verloren door coronacrisis 30 procent van hun klanten

sportscholen

Sportscholen hebben sinds het begin van de coronapandemie, 30 procent van hun klanten verloren. De verwachtingen zijn dat sportscholen de komende maanden nog steeds verlies gaan maken. Echter wanneer de corona maatregelen versoepelen, verwachten ze dat het weer snel beter gaat worden.

Als de coronabesmettingen blijven dalen, mogen sportscholen vanaf 19 mei weer open. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Zo mogen maar maximaal 30 personen op hetzelfde moment in een ruimte zitten. Bezoekers moeten een mondkapje op hebben, maar tijdens het sporten mag dat wel af. Als je naar de sportschool wilt gaan, moet je reserveren. Verder zullen kleedkamers gesloten blijven.

Omdat sportscholen vaak hoge vaste lasten hebben, is hun break-even point vaak ook heel hoog. Volgens Ronald Wouters, algemeen directeur van NL Actief, ligt dat bij de meeste fitnessclubs op 800 klanten per maand. En dat is voor de meeste fitnessclubs op dit moment niet weggelegd.

Winst zit er dan voor de meeste fitnessclubs ook voorlopig niet in. Sinds het begin van de coronapandemie hebben 30 procent van de klanten, hun abonnement ook opgezegd. Dit komt voornamelijk doordat er onzekerheid is voor wanneer de sportscholen weer volledig open mogen.

About Post Author