zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Door beperkt aanbod zal vakantie duurder worden

vakantie

Mensen staan te springen om weer op vakantie te gaan, maar grote kans dat als je nu een vakantie boekt, je diep in je buidel moet gaan tasten. Een versoepeld reisadvies zal nog lang niet voor alle landen gelden, waardoor het aanbod beperkt blijft maar de vraag erg hoog is.

De reisbranche had het erg zwaar door de coronacrisis, daardoor kunnen zij niet wachten totdat er een positief reisadvies komt. Sinds december heeft de overheid een negatief reisadvies ingesteld voor alle landen. Vanaf 15 mei verandert dat weer geleidelijk en gaat stap voor stap per land worden gekeken of het reisadvies daar aangepast kan worden.

Zomervakantie wordt normaal vanaf oktober al geboekt

Mensen boeken normaal gesproken al vanaf de maand oktober voor de zomervakantie. Nu gaat dat hoogstwaarschijnlijk allemaal op hetzelfde moment gebeuren. Hierdoor hebben touroperators veel minder de tijd om reizen in te kopen en door te verkopen.

Naast dat de vraag het aanbod zal overstijgen, zullen de testverplichtingen de prijzen ook doen stijgen. Echter zal de brancheorganisatie door collectieve inkoop ervoor zorgen dat de prijzen zo laag mogelijk worden gehouden. Zo zou een coronatest deel kunnen uitmaken van een pakket.

Voor veel populaire vakantiebestemmingen is er momenteel een geel reisadvies nog niet van toepassing. Dan gaat het om vakantiebestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Kreta, Corfu en het Spanje.

Vakantiebestemmingen buiten de Europese Unie duurt het waarschijnlijk nog langer voor een geel reisadvies. Dan gaat het om landen zoals Egypte en Turkije, dit zijn ook over het algemeen best wel grote bestemmingen, dus het aanbod daar blijft voorlopig nog beperkt.

 

About Post Author