zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ABN AMRO leidt een verlies van 200 miljoen dollar door crisis op de financiële markten

De bank liet donderdag ochtend weten dat ze tijdens de crisis op de financiële markten een verlies hebben gelopen van 200 miljoen dollar. Dit is omgerekend zo een 183 miljoen euro. Dit zou komen door een Amerikaanse klant die de afgelopen actief was met handelen tijdens de crisis.

 

De klant

De klant kwam uit Amerika een had gespeculeerd op de Amerikaanse opties en futures. Dit zijn producten die met een hefboom werken, kunnen snel veel winst en verlies maken. De klant had een specifieke strategie maar op een gegeven momenten kon de klant kapitaaleisen van ABN AMRO niet meer voldoen. Wie precies de klant is heeft ABN AMRO niet bekend gemaakt.

 

Het verlies wordt geboekt door de afdeling Clearing van ABN AMRO. De afdeling Clearing als tussenpartij voor professionele handelaren en zorgt zo voor meer zekerheid bij de handel. Dit is de afdeling die merkte dat de verliezen te groot waren. Zo liet de bank weten “Om verdere verliezen te voorkomen, besloot ABN AMRO Clearing de posities van deze klant te sluiten. De impact hiervan wordt opgenomen in de resultaten van ABN AMRO over het eerste kwartaal van 2020”. De bank merkt op dat ABN AMRO Clearing in het verleden lage kredietverliezen heeft geleden.

About Post Author