ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ABN AMRO verlaagt rente naar 0,1 procent

De rentes op spaarrekeningen van ABN AMRO worden gehalveerd. Het gaat hier om de Direct Sparen-rekeningen. De rentes van deze spaarrekeningen gaat van 0,02 naar 0,01 procent. De bank laat weten dat dit per 1 november in gaat.

Ook op de Direct Kwartaal Sparen-rekening en de Beleggers Spaarrekening van ABN AMRO gaat de rente van 0,02 naar 0,01 procent. Bij de Vermogens Spaarrekening was de rente nog 0,03 procent, maar die gaat ook naar 0,01 procent. Andere banken rekenen nog respectievelijk 0,02 en 0,03 procent op spaarrekeningen.

Deze renteverlaging is een gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank. Deze centrale bank probeert de rentes in de economie zo laag mogelijk te krijgen om de economie een boost te geven. Wanneer de rentes laag zijn, is het een logisch gevolg dat mensen minder gaan sparen en dus meer uit gaan geven.

Banken zijn al jaren bezig met de spaarrentes terug te schroeven. Bij de Europese Centrale Bank betalen de banken al enige tijd rente om hun geld te stallen, wat wordt doorberekend aan klanten.

Van Lanschot Kempen hanteert al een negatieve rente voor vermogende spaarders met meer dan 2,5 miljoen euro. Ook bij Hof-Hoorneman Bankiers is er negatieve rente voor vermogende klanten.

Ook ABN Amro rekent zeer vermogende klanten of grote bedrijven ook al negatieve rente, vertelt een woordvoerder.

About Post Author