do. nov 30th, 2023

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Albert Heijn geeft werknemers hogere winstuitkering en extraatje

Albert Heijn geeft werknemers hogere winstuitkering en extraatje

Albert Heijn geeft zijn honderdduizend medewerkers in december een voorschot. In plaats van de gebruikelijke 45 procent van de winstuitkering, ontvangen de medewerkers 70 procent van het salaris. Ook krijgen de werknemers daarnaast nog een extraatje van 15 procent van het loon.

Tegen het einde van het jaar krijgen medewerkers van de Albert Heijn normaliter een winstuitkering van 45 procent van het periodeloon. Dit wordt aangevuld op basis van de resultaten in het voorjaar.

Tijdens de coronacrisis heeft de supermarktbranche juist goede zaken gedaan. Dat geldt ook voor de Albert Heijn. Vergeleken het begin van het jaar zal de winst hoger uitvallen.

Volgens CEO Marit van Egmond wordt dit jaar een “uitzonderlijk jaar” genoemd. De bijzondere omstandigheden vragen veel van de supermarktbranche, wat heeft geresulteerd tot een uitzonderlijk jaar voor de Albert Heijn. “We staan er goed voor.”

Aan het eind van het jaar maakt de AH nog eens 15 procent van het maandsalaris over aan de werknemers. Bij de Albert Heijn krijg je dertien keer per jaar een periodesalaris dat is gebaseerd op een periode van vier weken.

 

About Post Author

%d bloggers liken dit: