ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Shell schrapt een grote hoeveelheid banen

 

Het olieconcern heeft woensdag bekendgemaakt dat Shell een grote hoeveelheid banen gaat schrapen. 

CEO Ben van Beurden liet bij de presentatie van de halfjaarcijfers weten dat de onderneming onder de loep genomen moet worden, als reactie op de impact van coronacrisis.

Van Beurden noemde al “waarschijnlijk” dat het aantal werknemers zou worden verminderd. Er zijn al 1.500 mensen die hebben aangegeven gebruik te maken van een vrijwillige vertrekregeling. Dus de 7.000 tot 9.000 banen zijn inclusief deze mensen.

In welke landen de banen verloren gaan is volgens Shell nog niet te zeggen. Het bedrijf had dit jaar ongeveer 83.000 mensen in dienst. Eind 2022 zal de totale banenreductie gerealiseerd moeten zijn. Shell zegt het bedrijf minder complex te willen maken.

Met deze maatregelen moet tot 2022 ongeveer 2 tot 2,5 miljard dollar bespaard worden aan kosten.

Shell maakt recordverlies

Er werd een verlies van 18,1 miljard dollar genoteerd over het tweede kwartaal (15,4 miljard euro). Dit kwam doordat het Brits-Nederlands concern 16,8 miljard dollar moest afschrijven. Shell moest de te verwachten marges aanpassen en dit was tegelijkertijd de oorzaak van de afschrijving.

De olieprijs zat voor het uitbreken van de coronacrisis al bijna onder de grond. De vraag nam na uitbraak nog verder af en de prijs daalde daardoor drastisch.

 

About Post Author