zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Het kabinet neemt de regie over in Nederland

Het kabinet neemt in de bestrijding van het coronavirus de regie weer van de regio’s over. Met een reeks landelijke maatregelen zal dit een feit worden. De oppositie vindt het niet voldoende hoe het nu gaat met het land ten opzichte van het virus. Het mondkapjesadvies is volgens de partijen onduidelijk voor Amsterdam, Rotterdam en Den haag.

 “Het aantal besmettingen loopt zo snel op, dat we dreigen achter het virus aan te gaan lopen met een landkaart die steeds roder kleurt”, zei de premier maandag.

Door het stijgende aantal nieuwe besmettingen en vollopende ziekenhuizen is het kabinet genoodzaakt harder in te grijpen.

De regio’s konden in eerste instantie zelf maatregelen nemen om het virus te gaan, maar Rutte zegt niet genoeg te zien. “Dat is een kwestie van voortschrijdend inzicht geweest”, aldus de premier.

De nieuwe regels per 18:00 uur dinsdagavond

  • Thuiswerken wordt de norm
  • Thuis maximaal 3 gasten boven de 12 jaar
  • Met maximaal 4 personen afspreken in de horeca of bioscoop
  • Maximaal 30 personen binnen, 40 personen buiten
  • Cafés en restaurants moeten om 22.00 uur dicht
  • Sportkantines dicht, sporten zonder publiek

Kabinet zet een streep door de regionale aanpak

De regionale aanpak die begin september is aangekondigd wordt geannuleerd. De Nederlandse regio’s zouden aan de hand van drie niveaus (waakzaam, zorgelijk en ernstig) met een set maatregelen het virus moeten tegengaan.

Die aanpak bleek de afgelopen weken onvoldoende te werken. “Een aantal weken geleden hebben we besloten tot die regionale aanpak over te gaan”, zei De Jonge. “We zijn bezig met de uitwerking daarvan.” In de afgelopen weken ontbrak de duidelijkheid en voorspelbaarheid van het beleid en moet daarom geschrapt worden.

Met de nieuwe landelijke maatregelen hoopt het kabinet in de komende drie weken een nieuwe golf te voorkomen. We willen natuurlijk een tweede lockdown voorkomen. Met de combinatie van het aantal nieuwe besmettingen en het hogere reproductiegetal maakt dat Nederland nu in een tweede golf zit.

About Post Author