ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Apple klaagt Epic Games aan voor diefstal

De fortnite-ontwikkelaar van Epic Games is aangeklaagd door Apple. Volgens Apple weigerde het bedrijf om commissie af te dragen via de App Store, terwijl de voordelen van de appwinkel wel worden benut door Epic Games.

Wangedrag Epic Games

Apple beschuldigt Epic Games van diefstal in hun aanklacht, door een eigen betaalsysteem in de Fornite-app te realliseren. Epic omzeilde hiermee de betaalregels van de App Store. Van de digitale aankopen moeten er 30 procent afgestaan worden aan Apple door de ontwikkelaars.

Volgens Apple heeft Epic Games hun serieus geschaad door de ernstige overtredingen van contractuele verplichtingen en ander wangedrag. “Hiermee bedreigt het bedrijf het hele IOS-ecosysteem en diens waarde voor klanten.”

Epic heeft veel profijt gehad bij de promotie van Fortnite via de App Store. Er zou ruim 600 miljoen dollar verdiend zijn op IOS door Epic Games. In Californië vraagt Apple aan de rechter dat Epic Games zich schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de App-store regels. Daarnaast vraagt het bedrijf om een schadevergoeding.

Apple en Epic Games in de clinch

Apple werd in augustus door Epic Games aangeklaagd, nadat het bedrijf Fornite verwijderde uit de appwinkel. Apple had een eigen betaalsysteem toegevoegd aan de appwinkel. Epic wil via de rechter afdwingen dat de regels van de App Store worden aangepast, daarnaast beschuldigt Epic Games Apple van machtsmisbruik. Daarnaast wordt de 30 procent commissie te hoog geacht.

Het wordt door Apple “spijtig” genoemd dat het gamebedrijf wangedrag vertoont. Deze regels zijn er om gebruikers veilig te houden. De kans op oplichting of andere problemen zijn kleiner wanneer betalingen via de App Store worden gedaan.

Epic kan tot 18 september reageren op de aanklacht van Apple. Een hoorzitting vindt plaats op 28 september. Tot nu toe is er nog niet bekend welke partijen in hun voordeel zijn dus dat wordt na de hoorzitting in de wereld gebracht.

About Post Author