zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Apple Pay nu beschikbaar voor ING-klanten

Apple Pay beschikbaar voor ING

Vanaf vandaag kunnen ING-klanten betalen met hun iPhone via Apple Pay. De bank had eerder al aangekondigd dit te gaan doen, maar nu kunnen klanten hier ook echt gebruik van maken. Om dit te kunnen gebruiken moeten klanten naar de Wallet-app of de ING-app gaan.

Als dit is geactiveerd kunnen klanten met contactloos met hun telefoon betalen in plaats van hun bankpas. Bankpassen zijn dus in theorie niet meer nodig.

Via de ING-app of de Wallet-app van Apple, is Apple Pay gemakkelijk in te stellen. Ga naar de Wallet, druk dan op het plusje en selecteer ING. Hierna kan je via jouw ING-rekening Apple Pay activeren. De functie werkt op elke iPhone vanaf de iPhone SE. Op de Apple X, XS en XR is het mogelijk om FaceID herkenning te gebruiken bij betalingen.

Hoe werkt het nou precies? De gebruiker dient twee keer op de vergrendelknop te drukken (op de iPhone X de home-button). Hierna moet hij of zij naar het scherm kijken of de vingerafdrukscanner gebruiken. Vervolgens moet de telefoon boven het pinapparaat gehouden worden. Een pincode invoeren is niet meer nodig, ook niet bij bedragen boven de 25 euro.

Kosten

Als gebruiker denk je vast al snel wat dit grapje moet kosten. Klanten hoeven echter helemaal niets te betalen voor deze functie. Apple rekent de banken een klein percentage per transactie. Anonieme bronnen zeggen dat ING zo’n 15 cent per 100 euro betaald. Er zit wel een limiet op; klanten kunnen per dag maximaal €2500 uitgeven. Voor jongeren ligt dit bedrag een stuk lager. Via Apple Pay kunnen zij maximaal €250 euro per dag uitgeven.

In principe is de functie overal beschikbaar waar je contactloos kunt betalen. Ook bij sommige webwinkels is dit binnenkort mogelijk. Apple zegt dat je geen gebruikersgegevens meer hoeft in te voeren en kun je met een druk op de knop al afrekenen. Onder andere bioscoopketen Pathé heeft al aangegeven dit te ondersteunen.

About Post Author