ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Baas Britse journalistenbond opgestapt na ontkenning racisme in media

Baas britse journalistenbond opgestapt

Bestuurslid Ian Murray van de Society of Editors, een belangrijke Britse journalistenbond, is woensdag opgestapt. Na een storm van kritiek op zijn reactie op het interview van Meghan Markle, besloot hij zijn werk neer te leggen, meldt. Ian Murray ontkende dat er sprake is van racisme in Britse media.

Meghan Markle en prins Harry vertelden in het interview met Oprah Winfrey hoe zij door de Britse roddelpers zijn behandeld en hoe dit een bijdrage heeft geleverd aan dat zij het Verenigd Koningrijk hebben verlaten.

Markle en de Britse prins Harry spraken in het interview met over onder meer de manier waarop zij door de Britse roddelpers zijn behandeld en hoe dit eraan heeft bijgedragen dat ze het Verenigd Koninkrijk wilden verlaten. Harry vertelde dat hij een deel van de Britse media onverdraagzaam vindt en dat dit invloed heeft op het publiek dat de kranten leest.

Ian Murray reageerde hier dinsdag op door te zeggen dat de Britse media niet racistisch of onverdraagzaam zijn. Hij noemt de uitspraken van het echtpaar een aanval op de Britse pers. Als gevolg van deze uitspraken distantieerden meerdere grote media zich van de National Press Awards, die de Society of Editors aan het einde van deze maandorganiseert.

De Society of Editors meldt dat de organisatie het niet eens is met de uitspraken van Murray. “Wat hij zei, is niet in overeenstemming met wat wij allemaal weten, namelijk dat er in de media nog een flinke slag te maken is als het om diversiteit en inclusiviteit gaat.”

Murray heeft vervolgens aangegeven dat hij gaat opstappen. In zijn verklaring zegt hij dat hij niet vindt dat zijn eerdere reactie racisme verdedigt, maar dat hij onverdraagzaamheid meer had kunnen veroordelen.

About Post Author