za. jun 15th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Bedrijfsafval inzamelen: bespaar kosten en ruimte met een perscontainer!

bedrijfsafval

Een perscontainer is een container die al het afval als het ware samengeperst, waardoor het afval vele malen verkleind wordt. Er zijn zowel ondergrondse als bovengrondse perscontainers. Een ondergrondse perscontainer bevindt zich voor het grootste deel onder de grond, alleen een afvalzuil met klep waar het afval in moet worden gegooid, is bovengronds gevestigd. Lees hier alle voordelen van een (ondergrondse) perscontainer.

Je bespaart ruimte

Aangezien een perscontainer het afval samenperst, wordt het afval wel vier tot zeven keer verkleind. Er kan dus veel meer afval in een perscontainer dan in een ‘normale’ afvalbak. Hierdoor hoef je minder afvalbakken aan te schaffen, wat je ruimte bespaart. Een ondergrondse perscontainer bespaart je al helemaal veel ruimte, aangezien het gedeelte dat boven de grond uitsteekt erg klein is.

Je bespaart geld

Omdat er zo veel afval in de perscontainer kan worden opgeslagen, hoeft deze minder vaak geleegd te worden dan een gewone container. Aangezien je moet betalen voor elke keer dat de afvalbak geleegd wordt, bespaar je met een perscontainer dus geld. Bovendien hoef je minder afvalbakken aan te schaffen. In plaats van meerdere rolcontainers, bijvoorbeeld, heb je nu genoeg aan één perscontainer. Zo bespaar je op de kosten van de aanschaf van containers.

De container is geschikt voor diverse afvalstromen

Een (ondergrondse) perscontainer is geschikt voor diverse afvalstromen. In principe kunnen alle afvalstromen erin opgeslagen worden, behalve harde materialen die niet te persen zijn, zoals glas en metaal. Alle andere stromen als plastic, papier en restafval kunnen wel worden geperst. Wel moeten de afvalstromen worden gescheiden en moet er voor elke stroom een aparte perscontainer worden geplaatst. Via Afvalperscontainer.nl kun je gemakkelijk en voordelig een perscontainer huren voor al je bedrijfsafval.

Een ondergrondse perscontainer is hygiënisch

Een ondergrondse (pers)container is erg hygiënisch. Er is namelijk minder kans op ongedierte. Dit komt omdat ongedierte vaak op hoge temperaturen afkomt, terwijl het onder de grond standaard 15 graden is. Bovendien is het afval niet zichtbaar. De afvalzuil die boven de grond uitsteekt, is dicht en bevat een klep. En het afval dat zich onder de grond bevindt is natuurlijk al helemaal niet zichtbaar.

About Post Author