za. jun 15th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Lopen printkosten op tijdens het thuiswerken?

Vanwege de Corona maatregelen werken veel mensen thuis. Dit brengt soms ook extra kosten met zich mee. Zo bijvoorbeeld ook printkosten. Toch bestaan er nog verschillende manieren om die hoge kosten, die printen met zich meebrengt, te drukken.

Print met klooncartridges

Klooncartridges zijn het tegenovergestelde van originele cartridges. Ze worden dus niet door een printerfabrikant ontwikkeld, maar door een onafhankelijke partij. En dit scheelt enorm in de kosten. De printerfabrikanten verdienen namelijk met hun inkt de printers terug die eigenlijk veel te goedkoop verkocht worden. Omdat leveranciers van klooninkt deze kosten niet hoeven te dragen, kunnen zij hun inkt veel goedkoper aanbieden. Soms bespaar je door klooninkt te kopen al tot 80% op je printkosten.

Printinstellingen aanpassen

Wil je nog meer besparen? Dan heb je nog de mogelijkheid om enkele instellingen aan te passen. Hieronder gaan we daar verder op in.

Zwart-wit printen

Kleuren inkt is duurder dan zwart-wit inkt. Soms ontkom je er niet aan om in kleur te printen, maar wanneer je een wat minder belangrijk document uitprint kun je deze prima in zwart-wit printen.

Kwaliteit van een printje bepalen

Het is ook mogelijk om de kwaliteit van een printje naar beneden of naar boven te verstellen. Wanneer je minder belangrijke documenten print, kun je deze dus naar beneden stellen. Hoe minder de kwaliteit van een printje is, hoe minder inkt er verbruikt wordt.

Dubbelzijdig printen

Bovenstaande tips gaan voornamelijk over het besparen van inkt. Maar je kunt natuurlijk ook besparen op papier. Bijvoorbeeld door dubbelzijdig te printen.

Lettertype

Wist je dat je ook kunt besparen door het lettertype in je tekstverwerker te wijzigen? Er bestaan dus lettertypes die minder inkt verbruiken. Garamond is zo’n lettertype waarmee je wat inkt kunt besparen. Maar wil je dit echt serieus oppakken, dan kun je bijvoorbeeld denken aan Ecofont. Dit lettertype is speciaal ontworpen om inkt te besparen. Doordat de letters kleine gaatjes bevatten, die voor het blote oog bijna niet zichtbaar zijn, wordt deze inkt bespaart. Je moet hier echter wel een licentie voor aanschaffen.

Print niet te veel

Waarschijnlijk is dit een open deur, maar denk na over wat je print. Ook dit kan je enorm veel kosten schelen.

About Post Author