ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Benzineprijs op het punt om recordprijs te verbreken

inflatie

Een liter benzine is bijna nog nooit zo duur geweest. Nog een paar cent en het verbreekt het oude ‘record’. In 2012 was de benzineprijs het hoogst ooit. Toen kostte een liter benzine 1,895 euro. Naast de benzineprijs staan een liter diesel en Lpg ook op het punt om op recordhoogte te komen. Dat blijkt uit cijfers van United Consumers .

Een liter benzine kost nu aan de pomp € 1,845, dus niet ver verwijderd van het recordniveau van 1,895 euro. Een liter diesel kost nu 1,509 euro, op recordniveau kostte het 1,558 euro. lpg kost nu 0,936 euro per liter. Dit was in 2014 0,946 euro per liter. In 2018 kwamen er ook ongebruikelijke hoge prijsdalingen in benzineprijzen.

In 2021 zijn benzine en diesel 25 cent duurder geworden. De vraag naar olie is door de coronacrisis gedaald. Dit wordt echter door de olieproducerende landen gecorrigeerd door het aanbod  hierop aan te passen.

Saoedi-Arabië pompt nu ongeveer 1 procent minder olie, dit komt doordat installaties werden beschadigd door aanvallen. “Nu is 1 procent niet heel veel minder, maar heeft het wel meteen een prijsopdrijvend effect.” Van Selms denkt dat de huidige olieprijs van rond de 70 dollar per vat voorlopig het nieuwe normaal is. “Maar dat laat zich moeilijk voorspellen.”

About Post Author