ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Bitcoin zakt in waarde na tweet van Elon Musk

Bitcoin

Bitcoin is afgelopen donderdag flink in waarde gedaald. Dit gebeurde na een tweet van Tesla-topman Elon Musk. Hierin liet hij weten dat het bedrijf geen betaling in Bitcoin meer zou accepteren. Tesla had in februari nog bekend gemaakt dat zij de munt wel als betalingsmiddel zouden accepteren.

In de nacht van woensdag op donderdag daalde de waarde van Bitcoin met 15 procent. De waarde voor één Bitcoin werd 46.000 dollar (38.000 euro). Echter herstelde het zich weer snel en werd de waarde 51.000 dollar

Toen Elon Musk in februari bekend maakte dat het mogelijk zou zijn om met de munt te betalen bij Tesla, Steeg de waarde van Bitcoin juist flink. Een maand later verbrak de munt zijn record met 60.000 dollar. Daarna was de waarde weer gedaald naar 54.000 dollar en was verder gezakt na Musk zijn tweet.

De reden voor Musk zijn besluit, is dat het mijnen van Bitcoins grote impact heeft op het milieu. “We zijn bezorgd om de sterke stijging in het gebruik van fossiele brandstoffen om bitcoins te mijnen”, schrijft hij in een tweet. “Cryptovaluta zijn een goed idee op vele niveaus en we zien er een mooie toekomst voor, maar dat mag niet ten koste gaan van het milieu.”

 

About Post Author