vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Britse economie nog nooit zo hard gekrompen sinds 1709

Britse economie krimp

Uit cijfers van het Britse statistiekbureau ONS blijkt dat de economie van het Verenigd Koninkrijk in 2020 is gekrompen met 9,9 procent. Sinds de zware winter van 1709, waar bijna alle oogsten mislukte, is de economie niet meer zo hard gekrompen, Dit komt voornamelijk door de coronapandemie, waardoor de Britse overheid onder andere als maatregel, een nationale lockdown en regionale lockdownmaatregelen hebben doorgevoerd. De maatregelen mochten echter niet baten, aangezien het Verenigd Koningrijk behoort tot één van de hardst getroffen landen door de coronapandemie, met meer dan 115.000 mensen die overleden zijn als gevolg van het coronavirus.

In de maand december was er dan weer wel een lichtpuntje, omdat ondanks alle onwaarschijnlijkheid, de Britse economie met 1% was gegroeid ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Hoewel er in het laatste kwartaal beter werd gepresteerd dan in de eerste instantie werd gedacht, was de Britse economie alsnog 7,8 procent kleiner dan in het zelfde kwartaal in 2019.

Door de stijgende coronagevallen en ziekenhuisopnames, zit het land sinds kort weer in een lockdown. Hierdoor wordt er verwacht dat de economie weer zal krimpen in de eerste kwartaal van 2021

About Post Author