ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Champions League; wat is er dinsdagavond gebeurd?

Champions,League

Dinsdag stond er weer een heerlijk avondje Champions League op het programma. Een paar clubs waren al door en speelde voor spek en bonen. Voor een aantal clubs spande de laatste speelronde er echter wel om.

Groep A

Groep A was niet zo spannend. Atletico Madrid en Borussia Dortmund waren beide al geplaatst voor de volgende ronde. AS Monaco was al verzekerd van een laatste plaats en Club Brugge werd derde. Voor de neutrale kijker werden het twee saaie wedstrijden. Atletico Madrid speelde 0-0 tegen Club Brugge. De Duitsers wonnen met 2-0 van de AS Monaco, die op de 19e plaats staan in de Franse competitie.

 1. Borussia Dortmund
 2. Atletico Madrid
 3. Club Brugge
 4. AS Monaco

Groep B

PSV speelde tegen Internazionale. PSV was al uitgeschakeld, maar Inter Milan stond op gelijk aantal punten met Tottenham Hotspur en konden allebei nog door naar de volgende ronde. De Eindhovenaren kwamen op een 1-0 voorsprong dankzij een knappe kopbal van Lozano na een voorzet van Bergwijn. De eindstand werd uiteindelijk 1-1. In Barcelona werd het eveneens 1-1 tegen de Engelsen. Hierdoor hadden Inter en Tottenham evenveel punten en hetzelfde doelsaldo. Tottenham heeft echter een beter onderling resultaat waardoor zij naar de knock-out fase gaan. Inter Milan eindigt derde en gaat de Europa League in

 1. Barcelona
 2. Tottenham Hotspur
 3. Inter Milan
 4. PSV

Groep C

In groep C stond er veel op het spel. Paris Saint-Germain, Liverpool en Napoli konden alle drie nog doorgaan naar de volgende ronde van het miljoenenbal. Rode Ster Belgrado was al uitgeschakeld en kon zelfs geen derde meer worden. PSG wonnen gemakkelijk van Rode Ster met 4-1. Liverpool speelde thuis tegen Napoli. Het was een genot voor de neutrale kijker met kansen over en weer. Het werd uiteindelijk 1-0 voor de Engelsen dankzij een knappe goal van Salah.

 1. Paris Saint-Germain
 2. Liverpool
 3. Napoli
 4. Rode Ster Belgrado

Groep D

Groep D bestond  uit Lokomotiv Moskou, FC Porto, Schalke 04 en Galatasaray. Schalke en Porto waren al verzekerd van de volgende ronde. De Russen en de Turken streden nog voor de derde plek. Galatasaray verloor thuis van FC Porto met 2-3. Lokomotiv Moskou verloor in de laatste minuut van Schalke met 1-0.

 1. FC Porto
 2. Schalke 04
 3. Galatasaray
 4. Lokomotiv Moskou

Woensdagavond

Vandaag staat er weer een avondje Champions League op het programma. Clubs als Juventus, Real Madrid, Manchester United en Olympique Lyon spelen vanavond. De Nederlandse club Ajax speelt tegen de Duitse grootmacht Bayern München. De twee clubs moeten het onderling uitvechten om een eerste plaats. De twee clubs zijn  allebei al geplaatst voor de volgende ronde.

About Post Author