ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

China verlaagt importtarieven op 850 producten

China verlaagt per 1 januari 2020 de invoertarieven op meer dan 850 producten. Het gaat onder meer om producten uit de Verenigde Staten. Dit moet de import stimuleren en een positief effect hebben op de vertragende economie. Ook kan het worden gezien als een stap in het deelakkoord met de VS, dat eerder in december werd bereikt.

Deelakkoord

China en de Verenigde Staten hebben eerder deze maand een zogenoemd ‘eerste-fase-akkoord’ gesloten, wat de opmaat moet worden naar een breder handelsakkoord. Het gaat om nieuwe heffingen op meer dan 160 miljard dollar (144 miljard euro) aan Chinese goederen die deze zondag in zouden gaan. Ook zijn de VS bereid de bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan goederen voor een deel te verlagen.

Onderdeel van het deelakkoord met de VS is de belofte van China om de komende twee jaar voor 200 miljard dollar extra aan Amerikaanse producten te kopen.

Avocado’s

Het tarief voor ingevroren avocado’s gaat omlaag van 30 naar 7 procent. Ook worden de invoertarieven voor hout- en papierproducten verlaagd. De tarieven op astma- en diabetesmedicatie gaat zelfs naar 0 procent. Over ingevoerd varkensvlees heft China vanaf januari nog een invoertarief 8 procent, waar dit nu 12 procent is.

About Post Author