ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Coronavirus grote impact op de beurzen, AEX weer dalend

Aandelenmarkten daalde flink maandag dit zou te komen doordat investeerders bang zouden zijn voor coronavirus. Ook dinsdag waren de kleuren rood door de zorgen van beleggers. Er is een grote vrees dat coronavirus grote gevolgen zal hebben op de wereld economie.

 

Coronavirus op de beurzen

De AEX-index sloot maandag 3,9 procent lager dan de open koers van de dag. Ook heeft de index koers dinsdag een flinke daling meegemaakt en opent de index koers op woensdag ochtend 2 procent lager dan dinsdag. De dalingen zijn niet alleen in Nederland ook de Amerikaanse beurs sloot 1 procent lager dan normaal. Zo speelt de coronavirus een grote impact op de beurzen over de hele wereld.

 

Coronavirus in Europa

Dinsdag werd bekend gemaakt dat het aantal coronagevallen in Italië is opgelopen tot 283. In Tenerife zijn er bijna duizend toeristen in quarantaine gehouden door de ziekte. Ook in Kroatië is er een coronageval ontdekt en veder zijn Oostenrijk ,Duitsland en Frankrijk besmet met de coronavirus. De vraag is nu niet of de coronavirus Nederland zal bereiken maar wanneer.

About Post Author