za. jun 15th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ABN AMRO verwacht opnieuw uitstel van pensioenkortingen

ABN AMRO laat weten dat ze verwachten dat pensioenfonds dit jaar nog niet over moeten gaan op pensioenkortingen bij lage dekkingsgraden. Zo zouden pensioenfondsen met een dekkingsgraad van tussen de 90 en 100 procent pas in 2022 over moeten gaan op kortingen.

 

De reden waarom dat ABN AMRO uitstel opnieuw verwacht heeft te maken met de combinatie van lage rente, kortingsdreiging, politieke overwegingen en juridische bezwaren.

De dekkingsgraad heeft zich in de laatste maanden van 2019 nog langzaam gestegen, ABN AMRO verwacht toch dat die trend omhoog zal omkeren. De reden voor deze verwachting zou zijn dat de piek van de pensioenfondsen kwam door een hogere tienjaarsrente, maar die daalt weer waardoor de dekkingsgraad ook weer zal afnemen.

Nu wordt er veracht dat de Europese Centrale Bank (ECB) binnenkort met een nieuwe stimuleringspakket komt, waardoor de rente alleen maar veder zal dalen.

De uitwerking van het pensioenakkoord is ook nog niet klaar deze werd eerst in april verwacht maar nu zal dit pas na de zomer zijn.

About Post Author