ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Coronavirus is een 200 miljoen euro kostenpost bij Air France-KLM Group

Air France-KLM verwacht dat ze extra kosten zullen maken in het eerste kwartaal van 2020, dit komt door de coronavirus en dit bedrag zou 200 miljoen euro zijn. Eerder dit jaar heeft Air France-KLM alle vluchten naar China stop gezet.

 

De vluchten naar China worden tot nu helemaal niet uitgevoerd door Air France-KLM maar ze willen halverwege maart beginnen met een aantal vluchten naar Peking en Sjanghai. Andere bestemmingen in China die blijven tot nu nog opgeschort en tot wanneer dit blijft is nog niet duidelijk.

Dit is een flinke klap voor KLM. Zo is KLM de grootste vlieg vervoerder in Europa die tussen Europa en China vliegt. Zo vervoert KLM niet allen passagiers maar ook vracht. De omzet die KLM maakt met vluchten naar China zou rond de 1,5 miljard euro liggen. Een opschorting van deze vluchten gaat KLM miljoenen euro’s gaan kosten  per maand.

De effecten van de coronavirus op KLM waren nog niet te zien in de cijfers van januari er zou zelfs meer gevlogen zijn in deze maand. Maar de topman Pieter Elbers maakten tijdens de bekendmaking van de cijfers uit januari bekend dat er flinke gevolgen zitten aan te komen voor KLM.

About Post Author