zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Bomenkap in Duitsland voor megafabriek van Tesla mag gewoon door

Tesla was bezig met het kappen van de bomen op een terrein in de buurt van de Duitse hoofdstad Berlijn. Het kappen van de bomen werden vertraagd door dat milieuactivisten een rechtszaak hadden aangespannen tegen Tesla tegen het bouwen van deze fabriek. De activisten vonden dat de bouw van deze fabriek het milieu zou schaden.

 

Locatie fabriek

Tesla heeft al op drie andere mega fabrieken in de wereld staan twee in de Verenigde Staten en één in Sjanghai China. Maar een mega fabriek in Europa is er nog niet maar dit staat al langer op de lijst van Elon Musk. De mega fabriek in Europa moet uiteindelijk in de kleine stad Grunheide komen die een 40 kilometer van Berlijn ligt.

Tesla Wacht nu nog op de toestemming om echtte kunnen starten met het bouwen van de fabriek in Duitsland, wel hebben ze al een toestemming gekregen om de bomen te kappen. Deze toestemming werd kort na het starten verstoort door milieuactivisten. De uitkomst van de rechtszaak donderdag was dat Tesla veder mag met bomen kappen dit besluit kan ook niet meer veranderd worden.

 

Perfecte locatie

De Amerikaanse autofabrikant was al een tijdje opzoek naar een perfecte locatie voor het bouwen van hun mega fabriek in Europa. Verschillende Europese landen hebben Tesla aanbiedingen gedaan voor een bouwlocatie. In Nederland zou tesla in Groningen aan de slag mogen gaan maar liet dit links liggen en koos uiteindelijk voor onze oostelijke buren.

About Post Author