vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Damesmodeketen Didi is failliet

Damesmodeketen Didi is failliet. Dat heeft de curator vanavond bekendgemaakt. De keten, met 81 winkels, kreeg eerder al eerder uitstel van betaling. De webwinkel was al tijdelijk uit de lucht gehaald. De winkel blijft nu nog zo’n zes weken geopend.

Het concern heeft ruim negentig vestigingen in Nederland, waaronder 12 concept stores. De keten bestaat zo’n veertig jaar en richt zich vooral op vrouwen van middelbare leeftijd.

Bij de winkelketen zijn 350 voltijdbanen gemoeid. Het precieze aantal medewerkers wisten de curatoren niet. De winkels blijven voorlopig open, terwijl gewerkt wordt aan een doorstart. Het is nog onduidelijk of de webwinkel, die al dicht was, weer open gaat. Daarover is nog geen beslissing genomen.

Doorstart

De curatoren moeten nu gaan kijken naar een eventuele doorstart. “Nu er sprake is van een faillissement in plaats van surseance is het speelveld veranderd omdat het bedrijf niet meer de loden last van de verplichtingen op zich heeft rusten”, zegt Wolfswinkel. “Dat moet het makkelijker maken om een koper te vinden.” Er wordt naast de optie op een doorstart ook gezocht naar een koper.  

About Post Author