ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De AEX beleeft beste week na zware weken door coronacrisis

 

De AEX-index beleefd deze week een flinke stijging, dit zou de beste week zijn na negen jaar. De Nederlandse aandelenindex sloot de handelsweek 7,8 procent hoger af, de beste score sinds november 2011.

 

Reden van stijgingen

Aandelenbeurzen in de hele wereld werden geholpen door aangekondigde steunmaatregelen, waaronder die van het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Ook het vertrouwen van investeerders in overheden die snel reageren op het coronavirus, deden de beurzen stijgen.

 

De olieprijs zou ook een rol hebben gespeeld, deze steeg de hele week doordat de OPEC-landen en Rusland donderdag met een akkoord zullen komen over beperking van de olieproductie. De prijzen van een olievat was eerder in begin van maart gehalveerd door een gebrek aan vraag door de stilgevallen wereldhandel en de productieverhoging van Rusland.

 

De beurzen reageren niet op alles zou reageren ze niet op de stijging van het aantal aanvragen va werkloosheidsuitkering in de VS. Afgelopen week vroegen 6,6 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering aan. Het totaal in de afgelopen drie weken nam toe naar zeventien miljoen.

 

Europese indexen

De Duitse DAX-index steeg deze week met bijna 11 procent en beleefde daarmee de beste beursweek sinds eind 2008. De Franse CAC 40 ging er in de week voor Pasen 8,6 procent op vooruit.

 

About Post Author