ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De ECB wil alles eraan doen om de banen in Europa te behouden

 

De Europese Centrale Bank (ECB) liet weten dat ze alles aan doen om de werkgelegenheid en productiviteit in Europa te behouden. Op deze manier probeert de Europese Centrale Bank de gevolgen van de coronacrises tegen te gaan. Dit schreef Christine Lagarde centralebankpresident.

 

Reactie centralebankpresident

Zo schreef de centralebankpresident “COVID-19 heeft een economische schok veroorzaakt die niet kan worden bedwongen met bestaande recepten”.

Ook schreef Lagarde “Nu is het cruciaal ervoor te zorgen dat levensvatbare bedrijven overeind blijven en wordt voorkomen dat werknemers hun baan verliezen.” Hij laat in dit stuk duidelijk weten dat hij ervoor wil zorgen dat mensen niet hun baan verliezen.

Zo schrijft hij ook dat er de crisis van de jaren 30 er veder geen grote risico’s zijn geweest voor werknemers om hun baan kwijt te raken. De Europese Centrale Bank (ECB) liet onlangs weten om voor nog eens 750 miljard euro aan extra staatsobligaties op te kopen. Om zo de Europese economie te stimuleren en het geeft overheden ook de ruimte om meer te kunnen uitgeven om zo hun economie te stimuleren.

About Post Author