ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De horeca heeft de hoop opgegeven voor Kerst

Horecagelegenheden lijkt dit jaar de hoop te hebben opgegeven om dit jaar nog open te gaan. Op basis van de het laatste OMT-advies en de vele gesprekken die zijn gevoerd met de overheid is de kans op versoepelingen op korte termijn klein.

De horeca wil op een zo veilige manier de deuren zo snel mogelijk openen, maar na de uitspraken van de laatste dagen wordt dit zeker pas na de Kerstvakantie.

De helft van de sector dreigt zonder aanvullende steun van de overheid, op korte termijn te vallen. Dit zegt de brancheorganisatie. Er is aangegeven door de aangesloten ondernemers dit jaar een omzetdaling van 50 procent verwachten vergeleken met vorig jaar. Door ondernemers is inmiddels 3,5 tot 4 miljard euro aan reserves en privévermogen in hun bedrijf gestoken.

Er zijn extra maatregelen voorgesteld, zoals een coronacoördinator die erop toeziet dat de regels ook nageleefd worden. Er moet een verantwoorde opening van de horeca mogelijk zijn met die maatregelen. Uiteindelijk is de beslissing voor na de kerstvakantie genomen.

About Post Author