ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

RIVM vindt het verstandig om in januari pas de coronamaatregelen te versoepelen

Tot begin of half januari zal het nog ongeveer duren voor de besmettingscijfers zijn gedaald. Hierdoor kunnen de coronamaatregelen versoepeld worden.

Voor die tijd de coronamaatregelen loslaten, geeft de kans op een derde golf. Dan moet er weer extra maatregelen geworden en dat wil je voorkomen. Het is tenslotte aan het kabinet of de maatregelen versoepeld wordt of niet. Dit wordt bepaald door het RIVM.

Voor de derde week op rij nam het aantal nieuwe positieve tests af de afgelopen week. Het ging om een daling van ongeveer 14 procent, terwijl in de week ervoor zelfs een daling van 32 procent werd geconstateerd.

De daling komt overeen met de voorspellingen van het instituut. Het aantal nieuwe besmettingen daalde in de eerste golf na het nemen van maatregelen sneller. De reden dat het aantal langzamer daalt is logisch volgens epidemioloog, Van den Hof.

De maatschappij is niet volledig in lockdown, ten opzichte van toen. Toen moesten zelfs de scholen dicht en de kappers sluiten. Nu gaat alles een beetje meer door dan toen. Hierdoor gaat de daling minder snel.

 

About Post Author