ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Boeren verzamelen in Den Haag voor protest

Tientallen boeren met trekkers zijn dinsdagochtend aangekomen in Den Haag om te demonstreren tegen het stikstofbeleid en de Omgevingswet. Verschillende boeren hebben geprobeerd langs een politieblokkade te rijden.

In het centrum van Den Haag wilden de boeren met hun trekkers naar binnengaan. Via de middenberm omzeilden de boeren de politieblokkade.

De boeren werden tegengehouden bij het Willem Witsenplein door de politie. Op dit moment worden de boeren begeleid in kleine groepen naar de aangewezen demonstratielocatie, meldt de politie.

De Benoordenhoutseweg, die aan het plein ligt, wordt afgesloten voor al het verkeer in verband met aanwezige trekkers. Veel boeren verzamelen zich bij de Koekamp, waar het programma om 9.00 uur is begonnen.

Boeren willen langs paleis Huis ten Bosch rijden

Langs paleis Huis ten Bosch willen de boeren een trekker defilé houden. Van de gemeente en de politie heeft de actiegroep toestemming gekregen om dit uit te voeren. In tegenstelling tot andere boerenprotesten zijn er op de wegen geen grote onenigheden gemeld.

About Post Author