vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Slimme camera gaat automobilisten betrappen op telefoongebruik achter het stuur

Het om zal vanaf maandag automobilisten opsporen met slimme camera’s, die op hun telefoon zitten tijdens het rijden. De automobilisten worden gefotografeerd door deze slimme camera en wordt meteen doorgestuurd naar het CJIB. Daar wordt vastgesteld of er sprake is van een overtreding.

Door middel van camera’s die boven de weg hangen, met de lens schuin naar beneden gericht worden de foto’s gemaakt. Het gezicht wordt niet gefotografeerd, maar alleen de handen en het kenteken van de desbetreffende auto. Volgens het OM zijn de foto’s duidelijk genoeg om een conclusie te trekken.

De camerasystemen zijn gemakkelijk te verplaatsen. Dit wil zeggen dat je altijd het gevoel zult hebben een bekeuring te krijgen voor deze overtreding.

De boete van de overtreding bedraagt 240 euro. De automobilist kan in kwestie de betreffende foto’s opvragen, wanneer er een beroep wordt aangetekend.

Voorheen werden mensen die op de telefoon zaten tijdens het rijden door de politie aan de kant gezet. Dit kost echter te veel tijd voor de agent en daarvoor moeten de camera’s een oplossing zijn.

Nederland eerste Europese land met dit systeem

Met deze technologie is Nederland het eerste Europese land die dit gebruikt. Het systeem is in Nederland al getest, waarbij vierhonderd automobilisten werden betrapt met een telefoon in de hand.

About Post Author