ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hulpdiensten voorlopig druk met ontspoorde metro in Spijkenisse

Maandag zijn de hulpdiensten nog uren bezig met de berging van de ontspoorde metro in Spijkenisse, Zo laat de veiligheidsdiensten weten. Daarnaast is de metrobestuurder meegenomen voor verhoor.

In de nacht van zondag op maandag schoot de metro door een stopblok, waarna het voertuig op een kunstwerk belandde. Op dit moment hangt de metro 10 meter boven de grond. Gelukkig zaten op het moment van het incident geen passagiers in en is er niemand gewond geraakt.

Het zal waarschijnlijk lang gaan duren om de metro te verplaatsen, vanwege de complexiteit van de berging.

Het is volgens de veiligheidsregio nog een hele onderneming om de metro te verplaatsen. Eerst moet er gekeken worden hoe het apparaat op een veilige manier gezekerd kan worden dat het niet verder naar beneden kan zakken of vallen. Pas wanneer de metro gezekerd is, kan overgegaan worden naar het bergen van de metro.

Bestuurder verhoord en zwarte dozen uitgelezen

Er is voorlopig nog onderzoek gaande hoe de metro door het stootblok heeft kunnen rijden. Directeur van RET, Maurice Unck, vertelt tegen Rijnmond dat de metro bij het eindpunt automatisch had moeten remmen.

“Er zitten altijd zwarte dozen in dit soort toestellen”, aldus Unck. Door de inspectie worden deze nu uitgelezen. Er wordt nu afgewacht wat daar uitkomt. Of het zin heeft om nu te gaan speculeren heeft geen nut.

De metrobestuurder is aangehouden en wordt op dit moment verhoord over het incident.

In Spijkenisse betrekt de ontspoorde metro veel bekijks. Er wordt opgeroepen niet naar de plek van het incident toe te komen.

About Post Author