ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De impact van een schone werkomgeving op de productiviteit van de werknemers

Ken je dat? Het voelt alsof je keihard gewerkt hebt. Je bent helemaal uitgeblust als je thuiskomt. Eenmaal weer terug op het werk merk je echter dat weinig van je doelen en deadlines behaald zijn. Hoe kan dat toch? Hoe kan het dat we de ene dag ontzettend productief zijn en vol energie zitten en we de andere dag nauwelijks werk gedaan krijgen?

Het is niet gemakkelijk om de productiviteit altijd even hoog te houden. Als ondernemer wil je echter wel dat je werknemers zo productief mogelijk te werk gaan. Hoe productiever zij werken, hoe minder mensen je nodig hebt om hetzelfde werk te doen. Bovendien heeft dit ook invloed op de kwaliteit van het werk. De mate van productiviteit van de werknemers wordt echter door meerdere factoren bepaald. Een zeer belangrijke (en toch snel vergeten) factor is de hygiëne op de werkvloer. De impact van een schone werkomgeving op de productiviteit van de werknemers mag niet onderschat worden. In dit artikel lees je waarom.

Prettige werkomgeving

Kantoren schoonmaak wordt vaak als noodzakelijk kwaad beschouwd. Het is nou eenmaal nodig om te voorkomen dat het één grote rommel of vieze bende wordt op kantoor. Maar heb je er ook over nagedacht welke impact dit kan hebben op de productiviteit?

Bedenk zelf maar eens hoe het voelt om in een rommelig huis terug te komen. Vervolgens plof je op de bank neer en probeer je een boek te lezen. Kun je je nu goed concentreren? Of word je aandacht steeds getrokken door de rommel? Waarschijnlijk het laatste. En dan ben je niet de enige. De concentratieboog wordt veel zwakker als er veel afleiding om je heen is. Afleiding kan ook ontstaan door een rommelige of vieze omgeving. Het is niet voor niets dat de meeste mensen niet aan een rommelig bureau kunnen werken.

Het voelt dan ook veel fijner om te werken in een schone en fijne omgeving. Dit brengt meer rust en zorgt ervoor dat men zich beter kan concentreren. Een opgeruimd kantoor, zorgt voor een opgeruimd hoofd en maakt werken eenvoudiger. Het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt er indirect voor dat je werknemers productiever te werk zullen gaan.

Minder ziekmeldingen

De R is binnenkort weer in de maand. Dat betekent ook dat er op kantoren weer het nodige zal heersen. Virussen en bacteriën kun je gewoonweg niet buiten de deur houden als heel Nederland aan het snotteren is. Tegelijkertijd is dit als ondernemer je grootste angst. Want wat als straks het hele kantoor geveld is door ziekte? Dan lukt het niet meer goed om het werk te verrichten. Dat heeft grote gevolgen voor de productiviteit van jouw bedrijf.

Hoewel ziekte nooit geheel te voorkomen is, kun je er wel alles aan doen om verspreiding hiervan te voorkomen. Gedurende de pandemie hebben we geleerd hoe belangrijk goede hygiëne hierbij is. Een professioneel schoonmaakbedrijf, zoals het CSU schoonmaakbedrijf Amsterdam, draagt bij aan een schonere en gezondere werkomgeving, waardoor het aantal ziekmeldingen drastisch zal verminderen.

About Post Author