ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De Prusa i3 MK3S met optische filamentsensor

Er is een hele nieuwe tijd aangebroken voor het 3D printen. Dat komt door de komst van de Prusa i3 MK3S. Dit is een upgrade va de MK3. De belangrijkste ontwikkeling is natuurlijk de manier waarop met de sensor voor het filament is omgegaan. Dit is nu een optische sensor die beter werkt dan de originele variant in de MK3. Daarmee is een belangrijk probleem dat veel gebruikers van de 3D printer ondervonden weggenomen. Het is interessant om eens te bekijken wat nu eigenlijk de voordelen zijn die hierbij zijn ontstaan voor de gebruikers.

Grotere mogelijkheden met filament
De MK3 was als printer al geschikt om meerdere soorten filament mee te gebruiken. Wel bleek al snel dat de ene variant beter bruikbaar was dan de andere. Dit had te maken met de mate waarin het filament door de sensor herkend werd. Dat is nu wel anders. Met de opkomst van de optische sensor in de Prusa i3 MK3S is er wel van alles mogelijk. Dit geeft je als ondernemer de mogelijkheid om het soort filament aan te passen aan het soort ontwerp dat je maakt. Dit maakt alles veel gerichter en preciezer. Dit is aantrekkelijk.

Beter en stabieler
De nieuwe sensor zorgt niet alleen voor beter gebruik van het filament. Ook is het zo dat de Prusa i3 MK3S beter en stabieler print. Dat komt doordat de techniek nu nog beter in elkaar zit dan voorheen al het geval was. De winst die je hier als ondernemer of ontwerper uit haalt is dat je nog meer soorten ontwerpen kunt maken. Die komen er dan ook echt uit op de manier zoals je dat bedoeld had. Op dit vlak heeft de fabrikant dus ook veel winst geboekt. Dit zijn positieve ontwikkelingen die veel goeds kunnen doen voor iedereen.

Een grote hoeveelheid veranderingen
De Prusa i3 MK3S heeft meer te bieden dan alleen een verbeterde filamentsensor en aanverwante techniek. Er zijn ook allerlei ander punten waarop de upgrades zijn doorgevoerd. Dit zijn eigenlijk allemaal zaken die door de gebruikers van de MK3 zijn aangedragen. Met als voordeel dat de printer dus nog meer geschikt gemaakt is voor de gebruikers ervan. Dit brengt het 3D printen naar een heel nieuw niveau. Alleen al omdat je dat kan ervaren is het de moeite waard om te bekijken wat dit voor jou allemaal kan doen. De kwaliteit van je werk zal met sprongen vooruitgaan.

About Post Author