zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Door de coronacrisis zijn er dit jaar alle vluchten gehalveerd vergeleken met vorig jaar

 

De IATA liet weten dat alle vliegreizen zullen halveren vergeleken met 2019. Dit voorspeelt de vliegbrancheorganisatie IATA, de impact van het coronavirus is groot voor de vliegbranche en dat is te zien in de voorspellingen van IATA.

 

Reden van halvering vraag

Volgens IATS halveert de vraag als gevolgen van slechte economische ontwikkelingen die veroorzaakt worden dor de coronacrisis die nu bezig is. Door de coronacrisis zijn veel reizen beperkt of zelfs geschrapt.  “De vraag naar tickets houdt doorgaans gelijke tred met de ontwikkeling van de groei van de economie”, aldus IATA.

 

De gevolgen

De impact van de voorspelde economische problemen op de luchtvaart, worden versterkt door de reisbeperking van vele landen en luchtvaartorganisaties. “De grootste impact daarvan wordt verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar” zegt IATA. Begin april lag het aantal vluchten wereldwijd 80 procent lager dan vorig jaar meldt IATA. Ook denkt IATA dat de binnenlandse vervoer mogelijk in het derde kwartaal op gaan zal komen. Maar het internationale vervoer zal langer duren voordat er herstel zal zijn, omdat overheden terug houdend zijn in vrijgeven van vliegverkeer.

About Post Author