ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Goederenstroom van Rotterdamse haven daalt tussen 10 en 20 procent

De goederen die de haven Rotterdam verwerkt, lagen in de eerste drie maanden van dit jaar 9 procent lager dan vorige jaar. Zo wordt er verwacht dat in 2020 de goederenstroom tussen 10 en 20 procent zal dalen, aldus het havenbedrijf Rotterdam.

 

Reden voor daling

De reden voor deze daling aan het begin van dit jaar heeft te maken met de uitbraak van de coronavirus. De maatregelen die zijn genomen om deze ziekte te bestrijden hebben het moeilijker gemaakt om de goederenstroom vloeiend te houden. Hoelang het zal duren voor dat de productie en handel zich zal herstellen ligt aan de coronavirus.

 

Het havenbedrijf Rotterdam liet weten, “Gesloten fabrieken, strengere grenscontroles en restricties in persoonlijke bewegingsvrijheid hebben wereldwijd samenlevingen ontwricht. Deze ongekende situatie en de gevolgen daarvan hebben effect op knooppunten van internationale handelsstromen zoals de haven van Rotterdam”.

 

Zo liet de haven van Rotterdam ook weten dat het niet alleen tegenslagen meemaakt. Zo zouden de investeringsprojecten van de haven gewoon door gaan en lag het niveau van aantal containers dit kwartaal op hetzelfde niveau als vorig jaar. Zo nam ook het overslag van biomassa toe in de Rotterdamse haven.

About Post Author