ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ECB versoepelt regels voor banken om geld te lenen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat tijdelijk de kapitaaleisen die voor banken gelden versoepelen meldt Bloomberg. Het idee is dat banken minder geld in kas mogen hebben om een lening te vragen aan de ECB op deze manier kunnen Europese bedrijven makkelijker geld lenen voor hun bedrijf.

 

Doel van de ECB

Het uiteindelijke doel van de Europese Centrale Bank (ECB) is dat banken meer geld aan bedrijf gaan lenen en zo de economie een boost kunnen geven. Veel bedrijven maken nu een moeilijke tijd mee door de Coronacrisis die veel ophef heeft veroorzaakt. Ook zullen banken een boost krijgen, grote banken zoals Deutsche Bank, BNP Paribas en Societe Generale zouden het meest gebaat zijn door de versoepeling van de leen regels.

 

Eerder nam de ECB al een vergelijkbare maatregel waarmee banken lagere buffers hoefden aan te houden om geld te kunnen lenen. Toen kwam er 120 miljard euro vrij die door banken gebruikt kunnen worden. De nieuwe regel zal ongeveer over 6 maanden door de ECB bekeken worden of de maatregel nodig is.

About Post Author