ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Italië verwacht dit jaar een economische krimp van 8 procent

 

De Italiaanse ministerie van financiën kwam maandag met het nieuws dat ze een krimp verwachten van maar liefst 8 procent. Italië die de derde economie van Europa is, zou door de coronacrisis het hardst geraakt zullen worden. Zo behoort Italië tot de landen die het zwaarst zijn getroffen van de wereld.

 

Verwachten krimp

De verwachting van de Italiaanse ministerie valt mee ten opzichten wat andere partijen verwachten. Instellingen zoals Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht een krimp van ruim 9 procent en de investeringsbank Goldman Sachs verwacht zelfs een krimp van 11,6 procent.

 

Steun van Europa

Dat Italië hard is geraken door de coronacrisis is duidelijk, daarom krijgen ze nu hulp van de Europese Unie. De hulp van de Europese Unie zou niet genoeg zijn volgens Italië en dit geklaag werd niet gewaardeerd door andere Europese landen. De Europese Unie heeft haar regels rondom begrotingstekorten al versoepeld zodat Europese overheden zich kunnen richten op het coronagevallen in hun land. Ook heeft de Eurogroep een speciaal steunpakket opgericht voor landen die het zwaarst getroffen zijn door corona.

 

Het totaalaantal sterfgevallen door corona in Italië is maandag opgelopen tot 24.114. Maandag was ook voor het eerst sinds de uitbraak minder geregistreerde besmettingen dan de dag ervoor meldt.

About Post Author